Petar Šimić: Svim djelatnicima u trgovini čestitam neradnu nedjelju!

Petar Šimić

Prethodnih dana hrvatska javnost bila je zaokupljena sapunicom oko imenovanja Ivana Turudića glavnim državnim odvjetnikom, pa je nekako ispod radara, gotovo neopaženo, prošla odluka Ustavnog suda o neradnoj nedjelji.

– Ali, sigurno nije prošla ispod radara uposlenih u trgovinama, ali i velike većine nas poduzetnika i obrtnika koji pozdravljamo i podržavamo odluku Ustavnog suda o neradnoj nedjelji, čime se potvrđuje kako je novi izmijenjeni Zakon o trgovini koji je predložila Vlada RH i potvrdio Hrvatski sabor ustavan – smatra vinkovački poduzetnik i član Predsjedništva HDZ-a Petar Šimić te nastavlja:

– U Hrvatskoj se nedjelja smatra kao dan odmora, što je Ustavni sud RH prepoznao kao legitiman cilj Vlade RH predvođene Andrejem Plenkovićem čija je krajnja intencija bila postići ravnotežu između poslovnog i privatnog života naših građana, osigurati veću kvalitetu života te socijalno blagostanje. Svi koji su željeli vratiti teret radne nedjelje na djelatnike u trgovini socijalno su neosjetljivi, bili oni poduzetnici ili političari!

Napomenimo kako se novim, izmijenjenim Zakonom o trgovini i dalje predviđa 16 radnih nedjelja u godini…

– Smatram kako to predstavlja odličan balans između gospodarstvenika, djelatnika i potrošača. Ne sumnjam kako će Vlada RH i resorni ministar Damir Habijan iznaći kvalitetno rješenje i za male trgovce koji imaju obiteljske biznise, poput cvjećarnica i suvenirnica, a u kojima sami rade te im omogućiti rad nedjeljom – dodaje Šimić te napominje kako je Vlada RH ovim iskorakom snažno potvrdila svoj stav; djelatnicima u trgovini omogućiti dostojanstven radni tjedan i nedjelju provedenu s obitelji i svojim bližnjima.

– To je jedan od temeljnih načela demokršćanskih vrijednosti koje dijelimo. Svim djelatnicima u trgovini čestitam neradnu nedjelju! – zaključio je Šimić.