GLAS ROĐENIH ZA ŽIVOT NEROĐENIH U subotu Hod za život u Vinkovcima

IZVOR: Hod za život Vinkovci

U subotu, 18. svibnja 2024. godine, u Vinkovcima će biti održan treći Hod za život, obitelj i Hrvatsku. Subotnje okupljanje predviđeno je u 10.30 sati na Trgu sv. Vinka Pallottija pod geslom: „Glas rođenih za život nerođenih!“.

– Hodat ćemo za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji. Miroljubivim hodom kroz grad Vinkovce, radosno i uz pjesmu, poslat će se važna poruka da je svaki život važan.

Katarina Herceg

Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako je dijete željeno od nekoga! – poručila je Katarina Herceg iz organizacijskog tima Hoda za život Vinkovci koji su danas održali medijsku konferenciju.

Darko Posarić je prisnažio:

Darko Posarić

– Usmrćivanje djeteta ni u kojem slučaju nije izraz suosjećanja ili pomoći. I zato zagovaramo nultu toleranciju prema nasilju nad nerođenom djecom. Uvijek pomažemo ženi kada joj pomognemo zaštititi život svojeg sina ili kćeri – rekao je Posarić.

Ivan Ćaleta, koordinator organizacijskog tima Hoda za život u Vinkovcima, istaknuo je sljedeće:

– Pravo na život je temeljno ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava! Mi hodamo za sve one majke koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva. Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline.

Ivan Ćaleta

Tražimo da se trudnicama koje se nalaze u teškim životnim prilikama pruži konkretna društvena, zakonska i financijska pomoć, a ne da im se prekid života vlastitog djeteta pokazuje kao jedini izlazak iz teške situacije. Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju i koji glasa nemaju. I zato želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života!

Vedran Herceg nije propustio naglasiti:

Vedran Herceg

– Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Postoji pravo na život. Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost sam po sebi. Svojim srcem želimo zaštiti to novo malo srce s otkucajima, zdravo i bolesno, ali i ono starije, bez snage i mogućnosti da iskaže svoju volju u tom stanju. Mi i ovim putem očekujemo od političara, ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini, da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život. Jer svaki je život vrijedan! Svaki život oplemenjuje!

Renato Topić je na kraju poentirao:

– Hod za život, obitelj i Hrvatsku postaje snažan pokret. Ne samo da iz godine u godinu raste broj ljudi koji dolaze na Hod, nego raste i broj gradova u kojima se organizira. To je ona Hrvatska prema kojoj mi želimo ići. Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti.