Hod za život ove godine u 15 gradova; u Vinkovcima 18. svibnja

IZVOR: Hod za život

Iz nacionalne organizacije Hod za život poručuju kako će građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo, pravo na život za sve ljude, ove godine hodati u 15 hrvatskih gradova. Naglašavaju kako će deseci tisuća građana svojim sudjelovanjem u Hodu za život, obitelj i Hrvatsku kroz svibanj, lipanj i rujan slaviti životi, iskazujući solidarnost s nerođenim djetetom, svakim djetetom, majkom i ocem.

Podsjećamo, prvi Hod za život održan je 2016. godine u Zagrebu te se od tada svake godine broj gradova i sudionika povećava. Uz grad Sinj, po prvi puta za život hodat će se ove godine i u Opuzenu. Jedan od hrvatskih gradova u kojem će (i) ove godine biti održan Hod za život su i Vinkovci. I to 18. svibnja.

– I ove ćemo godine, kao i prethodnih, hodamo za sve one majke koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva. Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Tražimo da država trudnicama koje se nalaze u teškim životnim prilikama pruži konkretna financijska pomoć.

A ne da im se prekid života vlastitog djeteta nameće kao jedini izlazak iz teške situacije. Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca – naglasio je Ivan Ćaleta, koordinator Hoda za život u Vinkovcima.