IZBORI U MIRKOVCIMA „Znate li da trebate uzeti crvenu listu?”

FOTO: Davor Benić

Davor Benić, potpredsjednik Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, jutros je pohodio biralište u Mirkovcima. Odakle nam je javio:

– Članovi biračkog odbora ili netko od službenih promatrača vrlo agresivno su usmjeravali pripadnike srpske nacionalnosti da pri glasanju uzmu manjinsku, a ne opću listu. I to riječima: ”Znate li da trebate uzeti crvenu listu?”, a nakon što je birač ipak uzeo opću listu za glasanje drugi član biračkog odbora postavlja pitanje: ”A gdje Vam je crvena lista?”.

Benić pojašnjava:

– Očigledno se radi o tome da se na pripadnike srpske zajednice vrši pritisak da uzmu manjinsku listu za glasanje kako ne bi slučajno na općoj listi zaokružili onoga tko ne odgovara vladajućoj koaliciji, jer će ionako na manjinskoj listi proći onaj tko je prolazio i do sada. Ove nepravilnosti koje sam vidio vlastitim očima u čuo vlastitim ušima prijavio sam Gradskom izbornom povjerenstvu. Rekli su da članovi biračkog odbora mogu davati upute biračima kako se imaju pravo odlučiti za jednu listu. To je meni poznato, ali nisam čuo kako su ih upućivali da uzmu opću listu.