JUČER STIGAO, SUTRA DEBITIRA Matija Kolarić novo pojačanje Vukovara 1991

Tehnički direktor Vukovara 1991 Marko Maras i Matija Kolarić FOTO: Marko Džavić

Vukovar 1991 je bio aktivan do zadnjega dana prijelaznog roka, pa je u „5 do 12” angažirao Matiju Kolarića (27), igrača koji je (prvoligaško) iskustvo stjecao u Varaždinu za koji je odigrao 168 utakmica (i postigao deset pogodaka), a jednu sezonu proveo je i u susjednom Međimurju.

U Kolarićevoj sportskoj putovnici (po)stoji i podatak o 73 nastupa u elitnom nogometnom rangu, od toga pet ovosezonskih. Kolarić se očigledno brzo adaptirao na novu sredinu, dočim mu je trener Ivan Božić namijenio poziciju u udarnoj momčadi koja ove nedjelje (početak u 12.50 sati, MaxSport 1) juriša na trijumf protiv Croatije Zmijavci.

– Prvo kolo uvijek donosi mnogo zagonetki, pa i zamki. Croatia je ove zime mnogo mijenjala u kadrovskom smislu tako da je teško znati kakvi su – napominje šef vukovarske struke koji se zadovoljno osvrće na proteklih šest tjedana:

– Odradili smo jako dobre pripreme, momčad mi je s terena poslala mnogo obećavajućih signala i svi skupa jedva čekamo da krene borba za bodove – dodaje Božić pa u završnim rečenicama poručuje:

– Respektiramo svakog suparnika, pa tako i Croatiju, ali od prvoga dana priprema imam ogroman apetit za pobjedama koji osjećam i u svlačionici kojoj će i izravni televizijski prijenos biti dodatni motiv. Od ekipe očekujem maksimum i bude li tako, nema straha za krajnji epilog.