Kordi: Zbunjen sam, ne znam što je naša realnost! Perkovac? Nisam za oštrenje mača…

Zdenko Kordi IZVOR: RK Nexe

Nakon podvučene crte ispostavilo se da je učinak rukometne reprezentacije Hrvatske na europskoj smotri mjerljiv 11. mjestom. Nacija je nezadovoljna, a Zdenko Kordi – renomirani rukometni stručnjak i negda izbornik ženske rukometne reprezentacije (EP u Mađarskoj 2004.) – potpuno zbunjen!

– Ne znam što je naša realnost. Odigrali smo „šareni” turnir, prepun amplituda, uspona i padova… – kaže Kordi, aktualni sportski direktor ŽRK Osijek.

Počeli smo sjajno…

– Uh, ono protiv Španjolske je bilo nestvarno dobro. Savršena utakmica! Međutim, nakon te rapsodije povećani su apetiti javnosti, a sasvim sigurno i pritisak na momčad. Kojemu nismo uspjeli odoljeti, pokazale su to utakmice koje su uslijedile.

Super smo i završili turnir, pobjedom nad polufinalistom (i domaćinom) Njemačkom…

– Iako je uoči utakmice sve bilo jasno, pobjeda nad Nijemcima u njihovu dvorištu vrijedna je respekta. Ali je i povećala razinu moje zbunjenosti. Ne znam što je prava Hrvatska u ovom trenutku… Mnogo je upitnika.

Kao i nad statusom izbornika Gorana Perkovca

IZVOR: RK Nexe

– Naša je javnost je tradicionalno podijeljena, kao i uvijek puno je „izbornika”, mnogo komentara… Osobno, nisam za to da se oštre mačevi i skidaju glave. Ono što je nužno jest stručna analiza na za to predviđenom mjestu, pred nekim stručnim tijelom. Jer, nitko od nas nema relevantne informacije „iznutra”.

Sugovornik kao da migolji kada je u pitanju Perkovčev status…

– Migoljim, jer ne raspolažem dovoljnom količinom informacija. Na kraju krajeva, pitanje je što nam je bio cilj. Možda prolazak skupine, ne znam… Ali, znam da nisam ni za kakve poteze preko koljena. I znam da nam treba žurna reakcija i definicija Perkovčeva statusa, jer nas za dva mjeseca čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre. Analiza je nužna, ne s ciljem da se mijenja izbornik, nego stoga da nam se pogreške, kojih je bilo, ne ponavljaju.

Kordi dodaje:

– Nisam ni ja presretan tim 11. mjestom, ali valja biti objektivan i primijetiti kako je turnir bio vrlo izjednačen, da su Španjolci otišli kući nakon prvog kruga, da smo nastupili u redizajniranom sastavu… Naš generalni problem je taj što priznajemo samo medalje i ništa ispod toga. I to ne samo u rukometu.

Tko je Kordijev favorit za zlato na aktualnoj europskoj smotri?

– Njemačka je dobra, Švedska i Francuska vrlo dobri, ali Danska je odlična!