Krpan (DP): Nijedna horda nije nas toliko upropastila kao HDZ!

Josip Krpan i Mladen Karlić FOTO: Damir Begović

Ne prestaju pristizati reakcije na jučerašnju sjednicu vinkovačkog Gradskog vijeća na kojoj je pečatirana nagodba s austrijskim tvrtkama Strabag i Saubmacher koja će građane Vinkovaca koštati 2,1 milijuna eura i to zbog nikad završenog odlagališta smeća u Antunovcu.

– Vinkovci su dovedeni pred gotov čin zaslugom nekadašnjeg gradonačelnika Mladena Karlića čiji dugogodišnji rad, odnosno nerad, košta građane više milijuna eura. Sjetimo se samo slučaja s bazenom Barutana koji nas je skupo koštao. Sada opet ista priča, odoše nam milijuni iz blagajne zbog lošeg ugovora. Također, za vrijeme Karlićeva mandata Poljoprivredni fakultet preseljen je u Vukovar. Da ne spominjem kako je loše napravljen bazen Lenije koji zbog nekoliko metara ne može služiti u sportske svrhe nego samo za kupanje. Uglavnom, sve što je taknuo uspio je upropastiti – naglasio je Josip Krpan, gradski vijećnik iz redova Domovinskog pokreta.

Krpan se potom vratio na temu nagodbe s Austrijancima:

FOTO: Damir Begović

– U cijelu priču duboko je umočen i bivši župan Božo Galić koji je, prema informacijama kojima raspolažem, bio predsjednik Upravnog vijeća te famozne Javne ustanove za zbrinjavanje otpada istočne Slavonije koja je okupljala pet slavonsko-baranjskih gradova. Taj krasan tandem, mislim na Karlića i Galića, nas je upropastio, a umjesto da snose odgovornost za svoje postupke, obojica su nagrađeni; jedan saborskim mandatima, a drugi foteljom župana. Karlić bi za dobro svih nas trebao Galićevim stopama u političku mirovinu, a HDZ u ropotarnicu povijesti. Jer, svakakve horde haračile su ovim prostorima kroz povijest, ali nikada nijedna nije nam načinila toliko štete kao HDZ.

Nije Krpan zaboravio ni aktualnog gradonačelnika:

– Izvješće o radu Ivana Bosančića se može svesti na onu: „Vjerujete li svojim očima i ušima ili meni?“. Njegove samohvale slušamo godinama. A činjenice govore o tome da bi najavljeni projekti, koji neće donijeti nikakvu vrijednost nego samo „šminkanje”, mogli biti završeni kad moje unuke budu otišle u mirovinu. Pa, vidite kako su razvukli tu knjižnicu i borinački nadvožnjak! Dalje, kakve su to Vinkovačke jeseni bez konjskih zaprega? Sigurno ne najbolje dosad. Uglavnom, ocjena Bosančićeva rada je minus dva! I još nešto, triput sam pitao za izgradnju vrtića na Borincima i Slaviji. Ne bez razloga, jer Bosančić protežira neke vinkovačke kvartove na štetu drugih – zaključio je Krpan.