ZAVRŠEN OČEVID Djevojčica (14) zadržana u bolnici, vozač na vlastiti zahtjev otpušten

FOTO: PU vukovarsko-srijemska

Završen je očevid prometne nesreće koja se jutros u 6.20 sati dogodila u Mirkovcima, a kojim je utvrđeno kako se vozač skupa vozila – teretnog automobila i poluprikolice slovenskih registracijskih oznaka – inače, 40-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, nije kretao sredinom obilježene prometne trake kolnika Ulice Branka Radičevića u Mirkovcima, već je vozilo pomaknuo ulijevo, prešao preko lijeve prometne trake i bankine, sletio na zelenu površinu.

Ondje udara u crpnu stanicu za otpadne vode i ormar električnih instalacija, potom u ogradu obiteljske kuće 86-godišnjakinje i naposljetku u zid obiteljske kuće 43-godišnjakinje, koji od siline udara probija. U tom trenutku u prostoriji kuće u kojoj je urušen zid nalazila se maloljetnica.

FOTO: PU vukovarsko-srijemska

Vozač teretnog automobila i maloljetnica prevezeni su vozilima Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Djevojčica (14) je zadržana na promatranju, a vozač je na osobni zahtjev otpušten iz bolnice nakon obrade.

Obavljenim alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozaču teretnog automobila. Zbog počinjenog prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću u kojoj ima ozlijeđenih osoba, vozaču je uručen obavezni prekršajni nalog.