Musa

Damir Mustapić FOTO: Damir Begović

PIŠE: Ivan Grigić – Šinko

Da sam dobio jedan euro svaki put kad me netko upitao „Šta kažeš za novog predsjednika Cibalije?“, sad bih već imao za novu Vespu!

Nasreću, informaciju o imenovanju Damira Mustapića predsjednikom dobio sam nešto prije nego se pojavila u medijima pa sam imao vremena procesuirati tu novost i formirati svoje mišljenje.

Jer, ono što sam mislio o tome prvih par sati – ne želite čitati. A sada, nakon petnaestak dana, dovoljno sam hladne glave da mogu napisati svoj (konačni?) stav.

Svakojake emocije su me preplavile, izmjenjivale su se uredno kao prilikom oporavka nakon razvoda braka, a izgledalo je otprilike ovako….

Poricanje

Ako je i vama prva misao bila „koje su to reference koje ga uopće čine kandidatom?“, druga „kakvo ima iskustvo u sličnim poslovima?“, a treća „otkud on?“, onda smo slično razmišljali.

U ovako teškoj situaciji za Cibaliju, kad bi i Gandalf imao ozbiljnih problema da nađe čaroliju kojom će posložiti klub, mi imenujemo čovjeka koji je do sada jedino slično iskustvo imao prošle polusezone u vođinačkoj Mladosti iz Vođinaca?

Normalno da nisam vjerovao kad sam čuo!

Bijes

Predsjednik Skupštine HNK Cibalia Ivan Bosančić na svako ranije pitanje o izboru novog predsjednika i zašto ga već šest mjeseci nemamo odgovarao je, otprilike, „nećemo žuriti s izborom, ne želimo bilo koga, izabrat ćemo vrhunskog stručnjaka: predsjednika i sportskog direktora u jednoj osobi!“.

Nakon takvih riječi, očekuješ nekog u rasponu od Zvone Bobana do Aleksandera Čeferina i logično je da budeš ljutit kad ne bude tako.

Ali, prvenstveno budeš ljutit sam na sebe jer si opet povjerovao riječima patološkog lažljivca.

FOTO: Damir Begović

Prihvaćanje

Dovoljno se sjetiti kakvim je imenima baratala čaršija i ‘ko je sve spominjan kao mogući predsjednik, da bih skužio da je Musa zapravo dobar izbor!

Kad pogledate dosadašnje predsjednike kluba, teško ćete na tom popisu naći osobu koja po bilo čemu odskače od prosjeka: od bezveznih, sumnjivih, nesposobnih tipova do pokvarenih, sumnjivih, nesposobnih tipova.

Pa zašto onda jedan dobri, pošteni lokalni momak kao što je Damir, ne bi mogao upasti u to neodabrano društvo?

A jesu li „dobri, pošteni lokalni momak“ dovoljno dobre preporuke?

Malčićev poučak

Kad je Cibalia prije petnaestak godina u svoje redove dovela Željka Malčića , koji je tada igrao „prvu županijsku“ u Tordincima, bilo je smijeha i svakakvih komentara, a svima je zajedničko bilo:

– Na šta smo mi spali da su nam pojačanja iz pete lige!!?

Želja ih je brzo utišao, trpao je i Hajduku i Dinamu i u iduće tri sezone bio jedan od najboljih Cibinih igrača.

Iako se takve bajke događaju jednom u trideset godina, onaj nepopravljivi optimist u meni priželjkuje da Damir Mustapić u fotelji postane isto ono što je Malčić bio na terenu; iznenađenje, osvježenje i pun pogodak!

Trebat će mu puno pomoći, kvalitetni suradnici i sva moguća podrška.

I sreća.

Desetak je scenarija kojim može završiti ova Damirova avantura, od totalnog fijaska i odlaska nakon mjesec dana do ulaska u 1. ligu već nagodinu, a u kojem smjeru će sve to ići, vidjet ćemo vrlo brzo.

Predsjedniče, ovaj pedesetogodišnjak navija za Tebe jer tvoj će uspjeh značiti da je i Cibalia uspješna!

Navijam za Tebe jer bi tvoj uspjeh pokazao da ne moraš biti amoralni trećerazredni kravataš iz iste takve stranke da bi došao na neku poziciju. I tu ostao.

A posljednje, ne i najmanje bitno, navijam za Tebe jer si super momak!

* Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Budica.info.