Nastavnici vinkovačke ekonomske škole diljem Europe stjecali znanja za inovacije u školstvu

IZVOR: Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci

Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci provela je Erasmus+ projekt pod nazivom „Inovativni učitelj za školu budućnosti“. Projekt je započeo 1. veljače 2023. godine, završio je 31. siječnja 2024. godine, a u njemu su aktivno sudjelovali ravnatelj Mato Džalto i nastavnici kemije, biologije, matematike, informatike, geografije, engleskoga jezika, vjeronauka i ekonomske grupe predmeta.

– Ciljevi projekta bili su stjecanje digitalnih kompetencija i osnaživanje pojedinca kao odgovornoga građanina u lokalnoj zajednici. Profesori osnaženi međukulturalnim kompetencijama, jezičnim vještinama i stvaranjem globalne mreže poznanstava zadovoljnije koračaju u svoje učinioce i prenose iskustva našim učenicima informirao je ravnatelj Džalto uz napomenu da su nastavnici sudjelovali na strukturiranim tečajevima u Barceloni i Ljubljani i mobilnostima u školama u Španjolskoj, Grčkoj i Turskoj.

– Usvojena znanja uspješno su uvrštena u odgojno-obrazovni proces kroz aktivnosti izrade poučnih digitalnih materijala i održavanja radionica s naše škole dodao je još ravnatelj Džalto uz kojega su članovi projektnoga tima bili još: Kristina Jozić, Davorka Marojević, Stjepan Radić, Mia Leko, Blanka Dujmović, Josip Džakula, Mirela Jendričko, Helena Bošković, Ivan Mamić, Andrijana Hajduković, Lana Cvrković-Križanić i Danijela Andričević.