„Govoru mržnje recimo NE, želimo sretne stadione!“

Ilustracija/Pixabay

Policijska uprava vukovarsko-srijemska, uz podršku Ravnateljstva policije, Službe prevencije, danas je u Tehničkoj školi Nikole Tesle Vukovar sudjelovala je u provedbi kazališnog projekta “Raspucavanje”, odnosno preventivnoj kampanji nastaloj u suradnji Hrvatskog nogometnog saveza i umjetničke organizacije “Lutkarsko kazalište Lutonjica Toporko”.

IZVOR: PU vukovarsko-srijemska

Predstava “Raspucavanje” projekt je Hrvatskog nogometnog saveza. Ravnateljstvo policije, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, ulaže zajedničke napore u prevenciji sprječavanja nereda na sportskim natjecanjima pa je tako Ravnateljstvo policije prepoznalo projekt Hrvatskog nogometnog saveza kao pozitivan model u izgradnji kulture tolerancije, nenasilja i sprječavanja diskriminacije, a s ciljem da udruženim snagama doprinesu da sportsko navijanje bude uživancija,  a ne huliganski čin. „Navijam za, a ne protiv“, to je slogan i ideja vodilja.

IZVOR: PU vukovarsko-srijemska

Kroz organizaciju izvođenja istoimene predstave “Raspucavanje”, policija nastavlja dugogodišnju suradnju s Tehničkom školom Nikole Tesle u Vukovaru s ciljem iniciranja, organiziranja i provedbe proaktivnih preventivnih aktivnosti u svrhu zaštite djece i mladih.

Kampanja “Raspucavanje – kazališni projekt za djecu osnovnih i srednjih škola” ima za cilj djeci i mladima promicati prihvaćanje različitosti, tolerancije i uključivosti sa svrhom suzbijanja rasizma i diskriminacije u nogometu, ali i cijelom društvu. U predstavi se otvaraju teme važnosti promoviranja nediskriminatornog ponašanja po bilo kojoj osnovi.

IZVOR: PU vukovarsko-srijemska

Osim predstave, uspješno je održana i radionica policijskih službenika Službe prevencije Ravnateljstva policije, u okviru koje su učenici imali priliku komentirati i izraziti svoje dojmove, te usvojiti znanja o pozitivnim životnim stilovima.

Promicanje tolerancije, kulture različitosti te međusobnom uvažavanja osnova je zdravog i sigurnog odrastanja mladih.

U okviru održane radionice organiziran je kviz „Govoru mržnje recimo NE, želimo sretne stadione“ u kojem su učenici zainteresirano sudjelovali, te su podijeljene nagrade najboljima iz preventivne kampanje „Web heroj“.