ORION Una Videković i Filip Majko brončani u Zagrebu

IZVOR: PK Orion

Medo 2024. službeni je naziv plivačkog mitinga koji je mjesto pronašao (i) u službenom kalendaru Hrvatskog plivačkog saveza. Po već dvanaesti put organizirao ga je zagrebački PK Medveščak, a među 300-injak plivač(ic)a kadetskog uzrasta iz 15 klubova našli su se i članovi vinkovačkog PK Orion čije su boje branili: Filip Majko, Filip Pavković, Gabrijel Mišić, Ante Kraljević, Lovro Kraljević, Rafael Kasić, Ivan Dino Tomić, Tomislav Kosijer, Una Videković, Eva Jurčević, Sara Kosijer, Klara Lamešić i Lana Babić.

– Baš svi su otplivali svoje najbolje rezultate, uz to su se lijepo zabavili, a na kraju dana i razveselili medaljama i limitima – kaže klupska trenerica Maša Pešec koja potom podvlači neka pojedinačna postignuća:

Una Videković u disciplini 100 metara leptir otplivala je svoju čak osmu normu za prvenstvo Hrvatske, a ujedno je osvojila brončanu medalju. Filip Majko koji već od ranije ima isplivani limit u disciplini 100 metara također je osvojio brončanu medalju, dok je Eva Jurčević, iako mlađa kadetkinja, otplivala nacionalnu normu za 50 metara slobodno, ali zbog specifičnih propozicija na državnoj smotri pravo nastupa ima tek sljedeće godine.

Orionovci nemaju vremena za uživanje u zagrebačkim rezultatskim dosezima, jer ih već 3. i 4. veljače očekuje Regionalno prvenstvo Hrvatske u Sisku.