POGLED S ISTOKA – Dobro doš’o, predsjedniče!

PIŠE: Ivan Grigić – Šinko

Zbog iznimnog zanimanja za HNK Cibalia i sve vezano uz klub, od iduće godine pokrećemo rubriku Cibalijina mjesečnica, u kojoj ćemo (kada kažem „ćemo“, mislim „ću“) svakog prvog u mjesecu pisati o utakmicama, igračima, transferima i općenito događajima koji su obilježili proteklih tridesetak dana.

Jedino ću morati malo poraditi na naslovu.

Sve ili (makar) nešta

Prošlo je već više od preko 200 dana od kada je gradonačelnik Bosančić, u fušu predsjednik Skupštine Cibe, uputio poslanicu navijačima i simpatizerima kluba.

Što je napravljeno sedam mjeseci nakon ovog urbi et orbi obraćanja, što Cibalia ima, ili točnije rečeno, što nema;

nemamo predsjednika, ni sportskog direktora, Nadzorni odbor, trenera prve ekipe, voditelja Škole nogometa…

Općepoznata je stvar da se već godinama o klubu „brinu“ ljudi koji slabo ili nikako poznaju nogomet pa misle da je Nicolo Barella parfem, a da se Kolo Muani pleše u svatovima. Hoće li se nešto po tom pitanju promijeniti, pokazat će izbor predsjednika u idućim danima/mjesecima/godinama.

Na natječaj je pristigla samo jedna prijava, izvjesnog Drage Veselčića kojeg se možda sjećate kao dugogodišnjeg direktora Vinkovačke televizije, među gledateljima poznate i kao „oaza objektivnog i istinitog informiranja“.

Upravo je taj dragi veseljak, uz nesebični poguranac Tomislava ČuljkaMladena Karlića i Vladimira Šeksa (!?) od HDZ-a napravio VTV-ovu utvrdu.

Pardon, od VTV-a je napravio HDZ-ovu utvrdu.

Iako je Veselčić, po svemu što saznajemo, tipična hadezeljačina i kao takav idealan kandidat za prvog čovjeka Cibe, dojma sam da lokalni feudalci više nisu oduševljeni njegovim likom i djelom tako da ništa od te ljubavi.

Koga će instalirati na mjesto predsjednika Cibalije i, što je podjednako bitno, kada, ne možemo sa sigurnošću reći, ali možemo prišapnuti što ga očekuje.

99 problems

Novi imaginarni predsjednik imat će nešto komotniju situaciju nego njegovi predhodnici jer je nedavnom dokapitalizacijom dug smanjen na pristojnih 600.000 eura.

To je dobra vijest… Jedina dobra vijest!

Nabrojimo samo neke probleme s kojima će se hrvati budući prvi čovjek Cibalije;

ozbiljnom dugu koji i dalje visi nad glavom dodajmo kronični nedostatak sponzoranepostojeći marketing, loše odrađen teren s umjetnom podlogom, muljanje s dječjim članarinama, dvoznamenkasti broj članova kluba (!?), iznimno loše vođena Škola nogometa, broj godišnjih ulaznica jednak broju Alibabinih hajduka, spor s obitelji Bošković oko prostora na zapadnoj tribini, problem s klupskim stanom na Kanovcima (više o tome u posebnom tekstu), ozbiljno narušen ugled kluba…

Primjetiste da ne spominjem deveto mjesto u Drugoj ligi i osam bodova od zone ispadanja?

Kao što rekoh, nabrojimo samo neke…

Nogometnim rječnikom rečeno, još uvijek lutamo i tražimo prvih 11 ( predsjednik + sportski direktor + sedam članova Nadzornog odbora + voditelj Škole nogometa + trener prve momčadi), a trenutno nemamo ni lijevog beka.

 

Od zla oca i gore matere

Kakvi se kandidati spominju po gradu, trnci me prođu; od običnih bezveznjaka koji ne mogu biti ni predsjednici svog ulaza u zgradi do bezveznjaka-kapitalaca. Zajedničko im je to da su vojnici stranke, kao i svi predsjednici unazad trideset godina. Osim jednog.

Jer kad bi predsjednika birali između SVIH Vinkovčana i Slavonaca, ne bi me bilo strah, ali kad se bira između Vinkovčana i Slavonaca UČLANJENIH U HDZ, logično je da svi drhtimo.

A šta kažete na ovu izjavu?

– Mislim da već u prvom mjesecu možemo biti na apsolutnoj nuli, prvi puta u povijesti Cibalije, ustvari od Domovinskog rata, nikad Cibalia u postojanju svom nije bila bez dugova – riječi su Bosančićeve na nedavno održanoj Skupštini.

Taj prvi mjesec je za nekoliko dana pa ćemo i to vidjeti, ostaje nam samo da mu vjerujemo jer:

– kad nas prevare jednom – nije u redu;

– kad nas slažu dvaput – može ih biti sramota:

– kad nas slažu sedamdeset i osam puta – možda nešto s nama nije u redu?!

Ne sekirajte se previše, napisano se ne odnosi na nas, Cibalijine simpatizere, mi ne spadamo niti u jednu od navedenih kategorija.

Mi smo već dugo na troznamenkastom broju

* Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije.