HNK Cibalia u epizodi: Ruke uvis – ovo je dokapitalizacija!

PIŠE: Ivan Grigić Šinko 

Pred ulazom na Cibalijin stadion trebalo bi, poput onih natpisa na kutijama cigareta, stajati „UPOZORENJE! Navijanje za Cibaliju može ozbiljno ugroziti zdravlje“. Površno prateći klub stvorit ćete si lagane psihičke poteškoće, a ako ste jedan iz vojske fanatika, možete se opasno razboljeti.

Sa sjetom se sjećam (četiri S?!) bezbrižnih dana kad me nije pretjerano zanimalo je l’ su na čelu kluba hodaci, šarčevići ili galići, koliko kradu, varaju te koji kokošari zarađuju na transferima, hodočastio sam na utakmice i bili su mi važni samo raguži, pavličići, kresingeri

Danas je teško otkriti tko je što ukr’o i prevario prije deset, dvadeset ili trideset godina, ali ovaj primjer od prije nekoliko dana kojim nam očito pokušavaju napraviti istu stvar, gre’ota je ne zabilježiti!

Nova godina, stare navike

Klupski dug je, podsjećam, iznosio nešto više od 1.600.000 eura, a dokapitalizacijom je uloženo 800.000 eura. Poletovo potraživanje pretvoreno je u dionice pa je to smanjenje za još nekih 200.000 eura.

Jednostavna računica kaže da je preostali dug oko 600.000 eura.

Već na Skupštini kluba u prosincu 2023. godine sam postavio pitanje kojim će se redoslijedom isplaćivati vjerovnici, jer novca očigledno nije bilo za sve?

Odgovor nisam dobio.

Gonjen znatiželjom i inatom poslao sam Gradu Vinkovcima, većinskom vlasniku kluba, isto pitanje:

Vrlo brzo je stigao odgovor da „Grad Vinkovci ne posjeduje tražene informacije i nije vlasnik ovih informacija“(?!?) te su upit proslijedili na adresu HNK Cibalia.

Je l’ samo meni čudno da gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je i predstavnik većinskog vlasnika i predsjednik Skupštine HNK Cibalia, ne posjeduje te informacije?!

Pratite me?

Odlično, ima još…

Istinite laži

Istovremeno se u službenom HDZ-ovom biltenu pretenciozno nazvanom Novosti, pojavila sljedeća informacija, citiram autora:

Krajem svibnja ove godine najavljeno je da će Cibalia biti dokapitalizirana, a taj proces očito je završen. Dug, koji je bio nešto veći od 12 milijuna kuna, sveden je na nulu.“

i

isplaćen je i najveći pojedinačni dioničar Zoran Tomić. Samim time, umjesto dosadašnjih 55% dionica, Grad Vinkovci tako sada kao većinski vlasnik kluba posjeduje oko 76% dionica.“

Znajući da je napisano kolosalna laž i totalna glupost, objedinjujem pitanja i ponovno šaljem Gradu Vinkovcima, gradonačelniku, predsjedniku NO Cibalije Hrvoju Ničeu i klubu.

Najkraću šibicu je očigledno izvukao predsjednik Nadzornog odbora pa je natjeran na odgovor…

Sukus svega je da NE SMIJEMO ZNATI KOME, KAKO I ZAŠTO JE ISPLAĆENO 800.000 EURA našeg novca i opravdano je sumnjati da stare navike teško umiru i da se ovdje ne radi o čistim poslovima.

Isto tako, Niče potvrđuje za Novosti i piše da „…navedene informacije objavljene u medijima nisu točne te iste nitko službeno iz Društva nije dao.“

Jesu li u Novostima samo lijeni i poslovično aljkavi pa su prenijeli neprovjereni tekst ili su to napravili po nečijem nalogu, ne znam.

Vjerojatno oboje.

Njihov nedavni naslov „Što nije bilo na Novostima, nije se dogodilo“, neka preprave u „ Što je bilo na Novostima, nije se dogodilo“.

Usput, i njih vi plaćate…

Pošteno je reći i da se sva ovo dešavalo prije imenovanja novog predsjednika kluba Damira Mustapića, možda će on biti raspoloženiji za suradnju, vrlo brzo ćemo saznati, ali o njemu za nekoliko dana.

Uglavnom, ako će klub nastaviti raditi kao dosad, a sve ukazuje na to, bit će ovo još jedna u nizu mučnih, teških godina.

Za nas navijače se ne sekirajte, pripremili smo se…

FOTO: Ivan Grigić – Šinko

* Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Budica.info.