STOP MILANOVIĆU Ustavni sud: Predsjednik RH ne može biti kandidat na izborima!

Zoran Milanović IZVOR: Grad Vukovar

Ustavni sud zaključio je danas da predsjednik RH Zoran Milanović dok obavlja tu dužnost ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke!

– Kandidiranje predsjednika na listi bilo koje političke stranke za izbor te njegovo isticanje kao kandidata nespojivo je s njegovim ustavnim položajem te načelom diobe vlasti. Ako se polazeći od njegovih izjava za vrijeme obnašanja dužnosti, kandidira, odmah mora podnijeti ostavku – predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović koji je dodao kako će izborni proces biti pod strogim nadzorom Ustavnog suda.

Ako se utvrdi da se postupa protivno zakonu, obavijestit ćemo javnost ili poništiti kandidaciju. Neka odmah prestanu s aktivnostima koje su suprotne Ustavunaglasio je Šeparović i na kraju pojasnio da je devet sudaca glasovalo za ovu odluku, dok je dvoje sudaca (Andrej Abramović i Ingrid Antičević Marinović) bilo protiv.

– Mislim da je upozorenje Ustavnog suda više nego jasno. Nadam se da nećemo doći u situaciju da bi se trebali poništavati izbori i da bi se morale poništavati kandidacijske liste kao i rezultati parlamentarnih izbora. Ono što Milanović ne smije raditi je ono što je radio od petka do sinoć. Granica je ta da ne smije sudjelovati u političkoj kampanji, ne može biti kandidat za zastupnika i ne može nastupati kao potencijalni kandidat za premijera kao ni sudjelovati na ijedan način u političkoj utakmici – prisnažio je Šeparović.

One thought on “STOP MILANOVIĆU Ustavni sud: Predsjednik RH ne može biti kandidat na izborima!

Comments are closed.