TATJANA LOVRIĆ-JOVANOVIĆ Nekoć ekspert za Ippon, danas za čvarke od kozjeg sira!

IZVOR: VSŽ

OPG Lovrić-Jovanović Tatjana u Komletincima registriran je 2015. sa svrhom ekološkog uzgoja koza i proizvodnje sira, a sve je započelo idejom o kozarstvu te potrebi za kozjim mlijekom zbog zdravlja djece. Uz vlasnicu Tatjanu u ovom je  projektu i njezin suprug Željko, oboje su u ovu OPG-ovsku priču ušli kao amateri, a trenutno imaju 50-ak umatičenih koza.

IZVOR: VSŽ

Sir od kozjeg mlijeka počeli su praviti prije pet godina, a danas u ponudi imaju razne vrste sireva; polutvrde dimljene, mlade, s raznim okusima, poput sira s vlascem, koprivom, češnjakom, paprikom, šunkom, kulenom, orasima te sir od naranče i limuna. Proizvode i marinirane sireve u ulju, a pohvalit se mogu i jedinstvenim proizvodom – ČVARCIMA OD KOZJEG SIRA.

Kako izgleda njihovo gospodarstvo, koliko rada i truda je potrebno za proizvodnju te s kojim se sve poteškoćama susreću danas su ispričali županu Damiru Dekaniću.

IZVOR: VSŽ

Inače, kao začin ovoj poticajnoj priči navodimo i podatak da je Tatjana Lovrić-Jovanović bivša uspješna judašica, višestruka prvakinja Hrvatske, osvajačica 30-ak medalja s državnih smotri, srebrna na Svjetskom kupu, zlatna na Europskim vojnim igrama… Nekoć ekspert za Ippon i Kesa-gatame, a danas za – čvarke od kozjeg sira!