Tri nova vozila Zavodu za hitnu medicinu VSŽ

U 2023. godini Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije nabavio je tri nova vozila hitne medicinske službe u vrijednosti 253.432,50 eura, koje je financirala Vukovarsko-srijemska županija decentraliziranim sredstvima.

Župan Damir Dekanić i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević ključeve vozila uručili su ravnatelju županijskog Zavoda Mati Matiću.

– Vozila će nam dobro doći budući da je ministar donio novu mrežu i naša je županija dobila dodatne timove, odnosno po jedan Tim 2 u Županji i Vukovaru. Zaposlit će se 20 medicinskih sestara i tehničara tako da ćemo vozila početi koristiti vrlo brzo. Naša je županija 2011. započela izvanbolničku hitnu i radilo se na tri lokacije s tri tima, a kada pustimo u rad dodatna dva tima, imat ćemo ih devet. Velik je to napredak i prezadovoljni smo postignutim, Županijom i županom koji nas kao osnivači prate, u financijskom i stručnom smislu, te Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu koji je uvijek tu za nas u svakom pogledu. Suradnja je besprijekorna i takvi su i rezultati – rekao je ovom prilikom Matić koji je dodao i to kako Zavod za hitnu medicinu VSŽ raspolaže svom potrebnom opremom. 

Trenutno imaju 19 vozila, 18 liječnika, od potrebnih 25, budući da ih je nekoliko otišlo na specijalizaciju, docenticu doktoricu znanosti, dva specijalista hitne medicine, četiri tehničara upućena na specijalizaciju i još mnogo toga o čemu brojni drugi zavodi mogu samo sanjati. U prošloj su godini imali 12.400 intervencija, 12.500 pregleda, u ambulantama 19.000 poziva, više od 5.000 savjeta, što znači da je više od 30.000 pacijenata bilo zbrinuto kroz ovu zdravstvenu ustanovu.