U petak izlazi studijski album Matije Bajtala i The Fluffy Jacketsa! Njihov treći, njegov prvi…

Matija Bajtal IZVOR: Privatni album

Matija Bajtal križa dane kao u vojsci! Petak je, naime, veliki dan za mladog vinkovačkog glazbenika koji je sudjelovao u stvaranju novog projekta The Fluffy Jacketsa s kojim surađuje već godinu dana. Naime, ovoga petka, 17. svibnja, svjetlo dana ugledat će novi album spomenutog britanskog rock benda naziva ”The rise and fall of the songwriter”.

– Album sadrži devet novih pjesama, a na njemu je radio međunarodni glazbeni konzilij, ako mogu tako reći. Osim britanskih na njemu sviraju i glazbenici iz Norveške, SAD-a i, evo, Hrvatske – naglašava vinkovački bubnjar koji je odsvirao bubnjeve na ovom, trećem po redu, albumu The Fluffy Jacketsa.

FOTO: Davorin Krešić

– Njima treći, a meni prvi. Vjerujem ne i posljednji, no ovaj ću u svakom slučaju pamtiti dok sam živ – dodaje 25-godišnji Matija koji je bubnjarske dionice odsvirao u vlastitom studiju pa putem novih tehnologija prosljeđivao do odredišta u Oslu gdje je album ”sklopljen”, a finiširan u Londonu.

– Album će biti potpuno besplatno biti dostupan na web stranici benda i njihovoj web trgovini.

Postoje li ideje i planovi o kakvoj svirci uživo?

– Planovi svakako postoje. Frontman grupe Helge Rognstad rekao mi je da je jedan koncert predviđen za prosinac ove ili siječanj sljedeće godine. Radujem se i tom događaju na kojem bismo se napokon trebali na jednom mjestu okupiti svi iz benda, kao i prijatelji iz bendova Whitesnake, čiji je basist Neil Murray odsvirao bas dionicu na našem albumu, Deep Purple, Toto… Radujem se!

A u međuvremenu…

– Imam dosta projekata, sviram s Ivanom Šebaljem i the becharsima, the Karambolom i orkestrom vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina te na tu i tamo neku ispomoć kolegama koji su u deficitu s bubnjarima. A u studiju gorim od posla. Ali, ne žalim se, dapače – uživam!

Na kraju doznajemo i to da će paralelno s izlaskom albuma u petak na YouTube kanalu The Fluffy Jacketsa biti upriličena i premijera spota za pjesmu Waterloo Bridge. Odbrojavanje je već počelo…