BEDEM Tomić: Favoriti u Kupu često nalete na koru od banane! Ipak, dignut ćemo pehar…

Zoran Tomić FOTO: db

Zoran Tomić, strateg ivankovačkog Bedema, spremno preuzima ulogu favorita u današnjem finalu Kupa Županijskog nogometnog saveza vukovarsko-srijemskog u kojem je njegovima suparnika borovska Sloga:

– Moramo biti svjesni činjenice da smo za dva ranga bolje rangirani i da bi nekakvo skrivanje iza dotične spoznaje bila čista floskula. Favoriti smo, no unatoč tome opreza nikad dosta. U Kupu favoriti često nalete na koru od banane – smatra Tomić koji u pripremi utakmice ništa ne prepušta slučaju pa je prošle nedjelje skoknuo u Borovu na Slogin ogled kontra cerićke Mladosti koji je, uzgred, završio podjelom bodova (2:2).

– Vidio sam momčad sastavljenu od igrača koji su igrali ozbiljan nogomet, čak i na europskoj razini. Unatoč velikom iskustvu koje Sloga posjeduje u svojim redovima nisam primijetio da imaju problema s trkačkim fondom. Morat ćemo ozbiljno pristupiti od nulte sekunde i dobro se potrošiti ukoliko želimo dignuti pehar. A želimo – dodao je Tomić koji danas ne može računati na ozlijeđene Mlakića, Janovića, Brlečića, Bilića te kapetana Smolčića.

– Međutim, uvjeren sam da imamo dovoljno širok kadar i iskusnu momčad koja je u ovih mjesec i pol dana koliko smo zajedno već pohvatala željene mehanizme igre. Dižemo se iz utakmice u utakmicu, u zadnjih osam, otkako sam preuzeo Bedem, izgubili smo samo u Pleternici – poentirao je Tomić.

Umjesto zaključka još jedan podsjetnik da današnja utakmica finala Kupa Županijskog nogometnog saveza vukovarsko-srijemskog počinje u 17.30 sati.