VINKOVCI Stigla suglasnost za izgradnju osnovne škole u Radićevom bloku!

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja stigla je danas u vinkovačku gradsku upravu suglasnost za izgradnju nove osnovne škole u vinkovačkoj gradskoj četvrti Radićev blok! Riječ je o novoj zgradi Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića s pripadajućom dvoranom. To znači kako će Osnovna škola Josipa Kozarca na raspolaganje dobiti proširene kapacitete spajanjem sadašnjih zgrada ovih dvaju škola, čime će se omogućiti provođenje jednosmjenske nastave u obje škole.

Nova vinkovačka škola, zajedno s dvoranom, prostirat će se na ukupno 5.600 kvadratnih metara te će biti opremljena s 21 učionicom i svim drugim popratnim sadržajima.

Osnovna škola Josipa Kozarca Vinkovci

– Nakon što smo nedavno krenuli s izgradnjom Malog Princa, a uskoro ćemo započeti i s radovima na dogradnji vrtića Naša radost i Stribor, ovo je još jedna sjajna vijest kada su u pitanju ulaganja u gradske vrtićke i školske kapacitete. Zacrtali smo si ciljeve koji podrazumijevaju da svako dijete u Vinkovcima ima mjesto u vrtiću te da svi naši učenici pohađaju nastavu u jednoj smjeni i na dobrom smo putu da to u dogledno vrijeme i ostvarimo – poručuje Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca.

Ovim najavama, dodaje resorna pročelnica, u prilog ide i činjenica kako u Gradu, s ciljem ostvarivanja uvjeta za cjelodnevnu nastavu, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja planiraju dogradnju osnovnih škola Vladimira Nazora i Ivana Mažuranića te izgradnju potpuno nove Osnovne škole Bartola Kašića.