VUKOVAR 1991 Vinkovčanin Marko Novoselac vodi momčad protiv Zmijavčana!

Marko Novoselac FOTO: Marko Džavić

Miroslav Bojko smijenjen je nakon prošlojesenskog remija protiv Solina (2:2), a Ivan Božić, njegov nasljednik na klupi Vukovara 1991, također je napustio klupu nakon prošlonedjeljnog remija (1:1) protiv istog protivnika.

O raskidu suradnje između Vukovara 1991 i Božića klub je izvijestio javnost šturim priopćenjem na službenoj Facebook stranici, a dopunu informacije (po)tražili smo (i dobili) od klupskog sportskog direktora Dražen Pernara:

– Protiv Solina smo imali prigodu uoči trećeg prvenstvenog kruga uhvatiti kakav-takav priključak za Zrinskim Osječkim 1664 koji je izgubio kod kuće od Dubrave, no kao što je poznato u Dugopolju smo osvojili samo bod. Nezadovoljavajući učinak potaknuo je trenera Božića na podnošenje ostavke koju smo u konačnici i prihvatili.

Kada će biti poznato (prez)ime Božićeva nasljednika?

– Ne tako brzo. Sigurno ne ovaj tjedan. Momčad će u subotu protiv Croatije Zmijavci voditi Marko Novoselac, član stručnog stožera – dodao je Pernar.

Novoselac je i nakon Bojkove smjene s klupe vodio vukovarsku momčad u jednom prvenstvenom ogledu i to protiv Šibenika. Završilo je 1:1. Uzgred, Božić je Vukovar 1991 vodio u deset prvenstvenih utakmica, pritom je upisao šest pobjeda te po dva remija i poraza, uz kombiniranu gol-razliku 15:9. K tome je upisao i (domaći) poraz u osmini finala Kupa Hrvatske od Lokomotive (1:2).