FINALE KUPA ŽNS-VS Đorđe Savatić (Sloga Borovo): U Ivankovo dolazimo uživati u nogometu

IZVOR: NK Sloga Borovo

Ove srijede u Ivankovo doznat ćemo pobjednika Kupa Županijskog nogometnog saveza vukovarsko-srijemskog. Domaći Bedem je u finalnoj utakmici naglašeni favorit, ne samo stoga što je domaćin. Ivankovačkom trećeligašu u goste stiže Sloga iz Borova, županijski prvoligaš.

– Bedem je kvalitetniji, spremniji, moćniji… S druge strane, mi smo rasterećeni i ako u ičemu možemo tražiti našu šansu onda je to baš ta činjenica – kaže Slogin kapetan Đorđe Savatić.

– Ova utakmica nagrada je za sve igrače, kruna jedne uspješne klupske ere koja je započela 2022. godine kada smo kao županijski drugoligaš stvorili preduvjete za ulazak u viši rang u kojem se sada natječemo. U Ivankovo dolazimo uživati u nogometu, ruku pod ruku sa sportskom nadom na koju imamo pravo.

IZVOR: NK Sloga Borovo

Neovisno o ishodu današnjeg finala izvjesno je da će Sloga u sljedećoj natjecateljskog sezoni sudjelovati u pretkolu Kupa Hrvatske u kojem će Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljati oba današnja finalista.

– Plasman u pretkolo Kupa Hrvatske povijesni je rezultat za naš klub koji će 2026. proslaviti puno stoljeće djelovanja – dodaje Savatić.

Sloga je na putu do finala pobijedila Dunav iz Sotina 12:0, Croatiju iz Bogdanovaca (u gostima) 2:1, zatim vukovarsku Mitnicu 3:1 pa u finalu iločkog Fruškogorca 2:1 na njegovu terenu.

– Netko bi rekao da smo imali sreće sa ždrijebom, ali Kup je specifično natjecanje. Fruškogorac je prethodno izbacio favoriziranu Vuteks Slogu koja je opet prije toga ”spustila rampu” Vukovaru 1991. Dakle, iznenađenja su uvijek moguća, svakako da mu se i mi danas nadamo – podvlači sugovornik čiju nadlakticu steže Slogina kapetanska vrpca.

Prva kopačka Sloge je veteran Davor Bratić (37), igrač koji je dresu albanskog Skënderbeua igrao kvalifikacije Lige prvaka, inozemnu karijeru (Grčka) imao je i Aleksandar Glamočak. Sloga danas, prema informacijama koje (pri)stižu iz Borova, nije kompletna…

Davor Bratić (bijelo-crveni dres) u dresu Vuteks-Sloge već je igrao protiv Bedema FOTO: Damir Begović

– Imamo problema s ozljedama, bliži se kraj sezone, malo smo i umorni. Ali, kako sam već rekao, pokušat ćemo uživati u nogometu. Vjerujem da će naši navijači prepoznati trenutak i pružiti nam podršku u Ivankovu – zaključio je Savatić.

Za kraj samo još informacija da je ivankovačkom finalu Kupa ŽNS-VS između Bedema i Sloge početak je zakazan u 17.30 sati.