Gunjanski pučkoškolci obojali školu bojama sreće

IZVOR: OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja

Učenici OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja danas su imali zanimljivu aktivnost u sklopu projekta pod nazivom “Čarolija boje – obojimo školu bojama sreće”. Deset nadarenih učenika slikalo je na drvenom umjetničkom stalku – štafelaju.

Svaki učenik izabrao je motiv koji se njemu najviše svidio. Trosatna radionica održana je u školskoj knjižnici, u suradnji s nastavnicom likovne kulture Marijom Vidaković Tulić, a predivni dječji umjetnički radovi koje je iznjedrila bit će predstavljeni javnosti na završnoj prodajnoj izložbi u lipnju, kada projekt i završava.

Inače, osim spomenute aktivnosti slikanja na drvenom umjetničkom stalku učenici oslikavaju i prostor knjižnice za vrijeme slobodnog vremena i za vrijeme izvannastavnih aktivnosti.

– Želimo oživjeti likovno i filmsko stvaralaštvo kao umjetnost u školi tj. povezati slikarstvo, fotografiju i film. Filmska družina „Mladi SKIG-ovci“ u suradnji sa Studijom kreativnih ideja Gunja redovito sve snima i prati tijek aktivnosti za završni filmić o cijelom projektu – poručuje školska knjižničarka Anita Tufekčić, inače voditeljica projekta, te umjesto zaključka naglašava:

– Vrijednost projekta je u tome što u želimo stvoriti što ljepši prostor za boravak naših učenika u školi. Cilj projekta je likovno urediti prostor škole, razvoj likovnog izražavanja, poticanje i razvoj dizajniranja interijera te poticanje kod učenika projektno učenje, ali naravno i razvoj kreativnosti – dodala je Tufekčić uz napomenu da provedbu projekta financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.