Mustapić: Zbog Cibalije i vlastitih načela već sam izgubio neke prijatelje!

Damir Mustapić FOTO: Damir Begović

Petnaestak dana prošlo je otkako je Damir Mustapić sjeo u naslonjač Cibalijinog predsjednika. No, malo sjedi, razletio se zadnjih dana na sve strane, organizira pritom misli i ideje nastojeći napraviti konkretne korake. I pomake.

– Ostanak u ligi seniorske momčadi te kvalitetniji iskorak u radu klupske škole nogometa su mi bili prioritet od prvoga dana. U međuvremenu se ništa nije promijenilo – napominje Mustapić.

I dok se polako slažu kockice igračkog mozaika seniorske momčadi, škola nogometa je i dalje obezglavljena. Naime, nakon što je prošloga prosinca Nadzorni odbor prihvatio ostavku Gorana Meštrovića, škola nogometa – nema šefa.

– Imao sam neku ideju, čak i konkretan razgovor s jednim od trenera iz naše škole nogometa Tomislavom Čuljkom koji, međutim, u konačnici ponudu nije prihvatio ponudu. Najiskrenije, neke stvari je htio promijeniti, s čime sam se načelno složio, ali tajming nije pogodan. Pričekat ćemo ljeto, u međuvremenu ćemo imenovati koordinatora koji će izgurati priču do tada.

Dakle, Cibalijina škola nogometa do daljnjega nema čovjeka koji kreira plan i program rada, markira ciljane projekte i razvojnu djecu…

– Svjestan sam da je to vrlo osjetljiv segment…

Mnogo je posla, a dan ima samo 24 sata. Kako se DM snalazi u (n)ovoj ulozi?

– Da, obveza je stvarno „mali milijun”… Toliko ih je da ne stignem razmišljati o problemima. Bio sam svjestan da me čega turbo ritam. Radim pošteno, vjerojatno ću i griješiti, ali dajem sve od sebe i pritom se vodim nekim načelima od kojih u interesu kluba ne odstupam ni za milimetar. I zbog kojih sam već izgubio neke prijatelje… – zaključuje Mustapić.

Od ostalih novosti iz Genscherove 10b napominjemo dolazak Marina Kuzminskog, (zadnjeg) veznog koji je stigao iz našičkog NAŠK-a, no prethodno je prošao kompletnu školu NK Osijek. Ima 22 godine, a u nebeskoplavom dresu premijerno će istrčati ove subote kada Cibalia gostuje u Gračanici (BiH) gdje će joj mišiće opipati domaće Bratstvo. Utakmica počinje u 14 sati.