Vukovarski vodotoranj u 2023. ostvario dobit od 450.000 eura!

Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva posjetilo je ukupno 327.218 posjetitelja. U prošloj godini posjetilo ga je 117.090 posjetitelja što čini 35,78% od ukupnog broja posjeta. Također, u 2023. prihodi su za 19% uvećani u odnosu na 2022. godinu, a ispod podvučene crte ispostavilo se kako je lani ostvarena dobit od 450.000 eura!

Sve to moglo se čuti na medijskoj konferenciji na kojoj se novinarima obratio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava:

– Vukovarski vodotoranj objekt je koji zahtjeva kontinuirano ulaganje te inovacije, stoga je pristupljeno proširivanju suvenirnice koja će biti u mogućnosti pružiti bolju uslugu te nove sadržaje. Stara suvenirnica nije bila najbolje rješenje, a moderni objekti poput Vukovarskog vodotornja zahtijevaju ulaz kroz suvenirnicu pa kroz nadogradnju želimo uvažiti i komercijalni dio cijele priče što će u konačnici biti dodatan doprinos boljem radu. Siguran sam da će posjetiteljima novi sadržaji omogućiti još bolji doživljaj prilikom posjete. Vrlo smo zadovoljni ukupnom posjećenošću Vukovarskog vodotornja, ali i općenitim turističkim pokazateljima u našem gradu – rekao je Penava.

Direktorica Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva Mirela Janković je prisnažila:

– Tijekom cijele godine dio smo raznih manifestacija, poput jedinstvene utrke “Vukovarskih 198”, a Vukovar film festival je prošle godine po prvi puta upriličen i na našem amfiteatru. Za ovu godinu možemo najaviti još bolji i bogatiji sadržaj jer smo i ove godine partneri Vukovar film festivala, a naš sadržaj i dalje nastojimo popuniti novitetima pa naši posjetitelji mogu vidjeti izložbu “Proširena stvarnost Vukovarskog vodotornja”. Prošle godine smo dobili i međunarodno kulturno-turističku nagradu “Plautilla” za očuvanje i valorizaciju kulturne baštine – napomenula je Janković uz zahvalu Gradu Vukovaru na podršci u svakodnevnom radu.